Menu 

Over ons

Kijlstra Riolering is een onderdeel van het familiebedrijf de vermeulen groep.
De vermeulen groep bestaat uit een zestal productie- en handelsbedrijven m.n. actief in de infrastructuur.

Wij zijn leverancier van complete rioleringssystemen van beton, zoals buizen, putten, duikers, uitstroombakken, stuwen en diverse specialiteiten. Ons hoofdkantoor staat in Drachten, waar tevens de productielocatie is gevestigd en er is een verkoopkantoor in Vianen. De productielocatie in Drachten beschikt over een eigen kade voor de aanvoer van grondstoffen en er zijn op dit moment een drietal fabrieken in bedrijf.
Wij willen Nederland nog leefbaarder en beter maken door een bijdrage te leveren aan de afvoer van afval- en regenwater en door het voorkomen van wateroverlast als gevolg van hevige regenbuien door klimaatveranderingen. Dit doen wij door geprefabriceerde betonproducten te ontwikkelen, deze te produceren en te verkopen voor de ‘infrastructuurmarkt’ (waterwerken, telecom, weg & riolering).

Door de klimaatveranderingen vervult het rioleringsstelsel een belangrijke rol. De eisen die worden gesteld aan de riolen worden steeds zwaarder. Het is noodzakelijk om te blijven innoveren in nieuwe producten. Zodoende presenteren wij sinds 2015 onze BlueTube buis en zijn wij per 2016 gestart met het leveren van deze buizen. Een product dat zijn tijd vooruit is én volledig inspeelt op de behoeften van de markt.
De BlueTube buis heeft vele voordelen ten opzichte van een traditionele betonbuis. De buis is dankzij de ribbels op maat te zagen en het restant kan hergebruikt worden. Hierdoor zijn geen pasbuizen meer nodig en wordt afval gereduceerd. Tevens is er een betere doorstroming, aangezien de binnenzijde van de buiswand nagenoeg glad is. De buizen worden geproduceerd van Zelf verdichtend beton (ZVB)

De putten worden net als de buizen geproduceerd van Zelfverdichtend Beton met zogenaamd monoliet gestort stroomprofiel of handmatig stroomprofiel. Dit garandeert optimale maatvastheid en sterkte, gecombineerd met strakke afwerking. Het Modulaire systeem garandeert een snelle leveringsservice. Binnen de specialiteiten produceren wij maatwerk qua vorm en afmeting, waarbij transport de enige beperkende factor is. Ook hier garandeert de toepassing van Zelfverdichtend Beton een optimale kwaliteit en afwerking.