Menu 

BlueTube Buizen

Selecteer uw gewenste diameter voor snelle toegang tot bestekteksten, technische informatie, etc.

Kies hier de gewenste diameter:

In onze maatschappij waarin wij meer en meer te maken krijgen met grote hoeveelheden afval- en regenwater, speelt ons rioolstelsel een belangrijke rol. De eisen die worden gesteld aan de riolen worden steeds zwaarder. Het is dus noodzakelijk om te blijven innoveren in nieuwe producten en sinds 2015 presenteren wij u onze nieuwe buis BlueTube.

BlueTube is een revolutie in rioleringsland. Met BlueTube heeft u vandaag de oplossing voor de wereld van morgen.

Op het terrein van Kijlstra Riolering in Drachten is een unieke fabriek gebouwd, speciaal om BlueTube rioleringsbuizen te produceren. Door het slimme ontwerp van de buis en het efficiënte productieproces wordt voor BlueTube 12% minder grondstoffen gebruikt. Dat terwijl de kwaliteit én de levensduur van de buis is verhoogd onder andere doordat de buis wordt geproduceerd van zelfverdichtend beton dat in de mal uithardt. De buiswand is meteen al zeer glad van binnen.
BlueTube buizen zijn lichter waardoor tot 25% meer buizen op één vracht geplaatst kunnen worden.
BlueTube heeft in de mal gevormde inlaten waardoor op materiaal bespaard wordt. De buis is voorzien van een zwaartepuntmarkering voor hijsen en plaatsen en markeringen waar de buis doorgezaagd kan worden. Dit kan met een gewone betonzaag. Het afgezaagde deel kan dankzij het unieke ontwerp gewoon gebruikt worden, er blijft dus geen restmateriaal over. Door de ribbels kan de zelfsmerende EasyLock-ring gemakkelijk geplaatst worden voor een waterdichte verbinding met het volgende deel.
Op de bouwplaats wordt pas écht duidelijk wat BlueTube anders maakt dan conventionele rioolbuizen. Door de flexibiliteit van BlueTube hoeft geen rekening gehouden te worden met de legrichting. De buizen kunnen geplaatst worden zoals het op dat moment het beste uitkomt in het project. BlueTube biedt zoveel mogelijkheden dat u niet meer dan één soort buis nodig heeft om een volledig rioleringssysteem aan te leggen.

BlueTube 1500

De voordelen op een rij

  • Efficiënte productie
  • 12% minder grondstoffen
  • Langere levensduur door betere kwaliteit
  • Zwaartepuntmarkering voor efficiënt hijsen en plaatsen
  • Zaagmarkeringen voor het zelf zagen van pasbuizen
  • Restant kan meteen hergebruikt worden
  • Ribbels voor zelfsmerende EasyLock-ring
  • Gladde buiswand
  • Waterdichte verbindingen met één type ring: zelfsmerende EasyLock-ring
  • Flexibele legrichting